POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen ondertekenen het Vlaams Circulair Betonakkoord

Nieuws
POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen ondertekenden op 6 juli gezamenlijk het Vlaams Circulair Betonakkoord. Hiermee geven beide organisaties een krachtig signaal om de transitie naar een circulaire bouwindustrie in West-Vlaanderen te versnellen.
20230706 Vlaams Circulair Betonakkoord lores

Vlaams Circulair Betonakkoord

Het Vlaams Circulair Betonakkoord is een baanbrekend initiatief om de Vlaamse betonsector naar een circulaire en duurzame industrie te transformeren. Het akkoord streeft naar het verminderen van de milieu-impact van betonproductie, een efficiënter gebruik van grondstoffen en het bevorderen van betonrecycling. Al meer dan 84 aannemers, betonproducenten, studiebureaus, federaties en overheden engageerden zich voor dit initiatief.

Vlaams Circulair Betonakkoord ondertekening lores

Pioniersrol voor West-Vlaanderen

Dat beide organisaties dit akkoord ondertekenen, is een evidentie. West-Vlaanderen heeft al jaren een voortrekkersrol op vlak van circulair bouwen. Provincie en POM West-Vlaanderen investeerden samen in Acasus, het inspiratie- en kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren. Hier krijgen particulieren maar ook bedrijven professioneel advies op gebied van energie-efficiëntie, materiaalgebruik en duurzame en milieuvriendelijke bouwpraktijken.

Circular Concrete Center speelt een sleutelrol

POM West-Vlaanderen startte enkele jaren terug al samenwerkingen tussen kennisinstellingen en bouwprofessionals op om hen te overtuigen van de meerwaarde van duurzamere alternatieven voor het standaardbeton. Met partners als KU Leuven Campus Brugge, Buildwise en Groen Beton Vert kreeg deze fundering vaste vorm met de komst van Circular Concrete Center.

Lees het volledige persbericht op de website van POM West-Vlaanderen

Gepubliceerd op
10 jul. 2023

Heb je een vraag?

De experts van het circular concrete center zoeken naar een antwoord op jouw vraag.